Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
<%Pom in Nederland%>

Pom in Nederland

30/5/2007 - Recept is van Marijke kuhn

Ingredienten

  • Voor pastei (zie recept surinaamse kippastei)
  • 1 zak Pom tayer Lufo(bij surinaamse toko)
  • 250 gr. zoutvlees
  • 250 gr. kipfilé
  • 1 kop azijn (voor het wassen van kipfilé
  • 2 dopjes azijn (voor in de pom)
  • 2/3 kleine fles picalily
  • 2 dopjes rum
  • 2 tomaten
  • 2 grof gesneden uien
  • 3 teentjes gehakte knoflook
  • zwarte peper
  • 4 grof gesneden takjes selderij
  • 10 suikerklontjes
  • 8 piment korrels
  • een verse madame janet peper
  • snufje nootmuskaat
  • half blik tomatenpuree
  • 500 gr. kouseband of snijbonen
  • bouillon blok
  • extra boter
  • 10 kip drumsticks
  • 1 vinderlengte slice verse gember
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel chinese 5-spice poeder
  • 3 tenen gehakte knoflook
  • 1 kop droge sherry
  • 3 eetlepels hoisin saus
  • 10 eetlepels zoete ketjap
  • 4 eetlepels zoute ketjap
  • 1 suikerklontje
  •  

    Benodigdheden

  • 2 braadsledes (1 voor pom, 1 voor kip)
  • grote bak
  • grote lepel (om pom tajer te kloppen)
  • snijplank
  • pan om kouseband te roerbakken
  •  

    Bereiding
    POM: in aparte schaal tajer laten ontdooien, 4 geprakte klontjes suiker, mespunt zout, tomatenpuree, zwarte peper, rum, azijn, picalily en een kleinbeetje zoute ketjap toevoegen, flink kloppen (mengen) laagje olie of margarine in de pan, hierin uit, knoflook fruiten, tomaat erbij, (op zacht vuur uitgekookt) zoutvlees in stukken snijden en erbij doen, in blokken gesneden kipfilé erbij, kipbouillon blokjes (2) toevoegen, 6 klontjes suiker, zwarte peper, nootmuskaat en pimentkorrels toevoegen, selderij erbij3 kopjrs water toevoegen, kwartier met deksel op pan laten smoren. Jus afproeven en evt. smaak toevoegen. (moet een beetje zoet pittig smaken) Braadslee met boter in smeren. Afgekoelde jus bij beetjes door de tajer kloppen, beetje jus overhouden, laagje pomtajer over de bodem v/d braadslee uitsmeren, hierover het vlees rangschikken, resterende tajer over het vlees verdelen, jus er overheen doen, een paar klontjes boter eroverheen en pom 1e uur in een oven van 175 gr. bakken, 2e uur op 150 graden. (kan evt. korter, pom mag kleuren maar moet niet te donker zijn)KIP: wassen met azijn, afspoelen. Marinade maken van kruiden voor de kip, over de kip gieten, in laten trekken (liever 1 nacht van tevoren) en in matig warme oven braden.
    de overgebleven saus kan als jus bij de rijst. KOUSEBAND: Wassen, in stukjes, of schuin afsnijden, klein stukje ui, of 1 teentje knoflook fruiten in beetje margarine, kouseband toevoegen, 1 bouillonblokje, beetje zout, beetje suiker, zwarte peper, nootmuskaat kouseband moet beetgaar en nog groen zijn.

    Opmerking
    Het is aan te raden de pom, pastei, kip en sambal 1 dag van te voren te maken, smaakt beter. Op de dag zelf alleen kouseband en rijst maken.

    Dit recept is van: marijke kuhn

    Link: http://www.kookjij.nl/recept/00043991/Rijs_met_Pom__kip__kouseband_en_pastei.html

    Post A Comment!

    <- Last Page :: Next Page ->

    About Me

    Met 'Pom op het menu' organiseert Imagine IC vanaf 21 mei 2007 een tentoonstelling geheel aan dit gerecht gewijd. In woord, geluid en beeld worden de geschiedenis, achtergronden, verhalen en herinneringen, die sinds jaar en dag bij dit feestgerecht horen getoond. Rondom de expositie worden een aantal activiteiten georganiseerd. Imagine IC nodigt u allemaal uit om vanaf 21 mei 2007 de tentoonstelling te komen bezoeken!
    Internet: http://www.imagineic.nl
    Wilt u ons uw pom recept toevertrouwen of uw persoonlijke verhaal over pom aan ons toesturen?

    E-mail: g.hofman@ahk.nl

    Links

    ? http://www.Pomophetmenu.nl
    ? http://www.imagineic.nl
    ? Home
    ? View my profile
    ? Archives
    ? Email Me