Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
<%Pom in Nederland%>

Pom in Nederland

1/6/2007 - Pom met Tahoe (Surinaams ovenschotel)

Ingredi├źnten:

  • 1 kg Kotomisi Pongtaya (pomtajer, geraspt uit diepvries)
  • Faja Lobi Pom (roerbakmix)
  • 1 Madam Jeanette peper
  • 6 stuks Mixed Pickles
  • 5 bouillonblokjes
  • 2 uien
  • 10 eetlepels olie
  • 2 tomaten
  • 1 bosje selderij
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gram doperwten
  • 250 gram boter
  • 4 1/2 eetlepels suiker
  • 500 gram tahoe
  • sap van 1 geperste sinaasappel
  • 3 teentjes knoflook

Bereidingswijze:

Tahoe:
Een flinterdunne laag rondom de tahoe vooraf afsnijden om de stremsel te verwijderen; daarna het in lange stukken snijden en in de olie lichtbruin bakken; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels
Pom roerbakmix, de fijngesneden selderij, uien in ringen gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook, peper, doperwten en de Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken.
Let op: de gember, die in de
Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van pom.

Pongtaya (pomtajer):
De pongtaya ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide tahoe hieraan toevoegen en het geheel goed mengen.

Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pongtayamengsel hierin overdoen; bak die in circa 1-1 ┬Ż uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22 minuten in de heteluchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst heeft en van binnen goudgeel is.

Serveertip:
Serveren met Kotomisi Rijst of met
Surinaams Puntje.
Menutip:
Stel uw eigen Surinaams menu samen, klik op
Surinaams menu.

INFORMATIE : Pom met Tahoe is een vegetarische pom bereid met tahoe; door de tahoe op een speciale wijze te bereiden en te kruiden, wordt een bijzonder smaakvolle vegetarische pom verkregen.
HOOFDSTUK : Vegetarische gerechten
MENU ONDERDEEL : Hoofgerecht.
HOEVEELHEID : Voor 4-6 personen.
BEREIDINGSTIJD : 22-90 minuten.
SMAAK : Mild.

 

Link: http://www.surinaamseten.nl/showrec.php?IDREC=99

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Met 'Pom op het menu' organiseert Imagine IC vanaf 21 mei 2007 een tentoonstelling geheel aan dit gerecht gewijd. In woord, geluid en beeld worden de geschiedenis, achtergronden, verhalen en herinneringen, die sinds jaar en dag bij dit feestgerecht horen getoond. Rondom de expositie worden een aantal activiteiten georganiseerd. Imagine IC nodigt u allemaal uit om vanaf 21 mei 2007 de tentoonstelling te komen bezoeken!
Internet: http://www.imagineic.nl
Wilt u ons uw pom recept toevertrouwen of uw persoonlijke verhaal over pom aan ons toesturen?

E-mail: g.hofman@ahk.nl

Links

? http://www.Pomophetmenu.nl
? http://www.imagineic.nl
? Home
? View my profile
? Archives
? Email Me