Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
<%Pom in Nederland%>

Pom in Nederland

28/3/2007 - Mijn zoektocht naar pom in Amsterdam Zuid-Oost

 

 

Waar begin je als je einddoel is, het in beeld brengen van de eetgelegenheden van pom in Amsterdam en later van heel Nederland? De beste manier om de eetgelegenheden in beeld te krijgen is op de fiets stappen met een kaart van Amsterdam Zuidoost en dan maar fietsen. Begin februari ben ik op de fiets gestapt en ben ik rond gaan kijken, op zoek naar eetgelegenheden die pom verkochten. Dit is goed gelukt, u kunt het resultaat zien onder pom op de kaart.

Wat ik leuk vond aan mijn zoektocht zijn de verhalen die de mensen vertellen over pom. Zo was er een oudere mevrouw in een lunchroom die vertelde dat ze elke maandag, woensdag en vrijdag langs kwam om een broodje pom te halen. Ik vroeg haar waarom ze alleen op die dagen kwam en zij vertelde dat haar kleindochter dan de pom maakt. Haar kleindochter maakt de pom aan de hand van het recept van haar al overleden opa. De vrouw was de echtgenote geweest van deze man en zij kwam daar dus pom halen omdat het een goede herinnering aan haar man was. Ze was blij dat zijn recept nog steeds werd gemaakt en ze was ook heel erg trots. Natuurlijk moest ik aan het eind van dit verhaal de pom proeven en dat was heel erg lekker!

De rest van de stadsdelen heb ik per fiets, tram en bus bezocht en ook daar heb ik veel verhalen gehoord over pom en de betekenis die het gerecht pom had voor deze mensen.

Ik ben heel erg blij dat ik ben gaan rond fietsen in plaats van achter de computer te blijven zitten. Ik ben hier blij om, omdat ik nu veel meer geleerd heb over het gerecht pom, welke waarde het heeft en vooral ook de verhalen die erbij horen.

Meer foto's

 

      

Sweetstore                                                 Toko de Amsterdamse Poort

 


Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Met 'Pom op het menu' organiseert Imagine IC vanaf 21 mei 2007 een tentoonstelling geheel aan dit gerecht gewijd. In woord, geluid en beeld worden de geschiedenis, achtergronden, verhalen en herinneringen, die sinds jaar en dag bij dit feestgerecht horen getoond. Rondom de expositie worden een aantal activiteiten georganiseerd. Imagine IC nodigt u allemaal uit om vanaf 21 mei 2007 de tentoonstelling te komen bezoeken!
Internet: http://www.imagineic.nl
Wilt u ons uw pom recept toevertrouwen of uw persoonlijke verhaal over pom aan ons toesturen?

E-mail: g.hofman@ahk.nl

Links

? http://www.Pomophetmenu.nl
? http://www.imagineic.nl
? Home
? View my profile
? Archives
? Email Me