Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
<%Pom in Nederland%>

Pom in Nederland

2/4/2007 - Het recept van Natasja

Dit recept is van Natasja, ik ben een vriendin van Gwen en zei had mij gevraagd om een stukje te schrijven op haar blog over Pom. Zei heeft mij dit gevraagd omdat mijn vrienden en Gwen vinden dat ik lekkere pom maak. Ik zal mij even verder voorstellen mijn naan is dus Natasja da Cruz de Oliveira,  ik ben 24 jaar oud, geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben half Anitiliaans half Braziliaans. Ik heb dit recept geleerd van een vriendin van mijn oma toen ik 12 jaar oud was ik hield altijd al van koken. Ik maak deze variant van pom nu sinds mijn 18 alleen daarvoor altijd met mijn oma en haar vriendin. Ik probeer mijn pom variatie door te geven aan andere, daarom probeer ik elke maand wel een keer pom te maken met hulp van vrienden. Zo geef ik mij recept door Gwen haar pom is bijna net zo goed als mijn pom.

 

Middelen.
Voor 4 personen
Bakblik
Oven
2 zakjes geraspte Pomtayer
(surin. Toko)
4 kippebouten of kipkarbonade.
Stuk gezouten varkensvlees of zuurkoolspek
1 UI
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
zout en peper (1 theelepel) naar smaak (als er zoutvlees wordt gebruikt halve theelepel)
1 takje selderie
1 maggiblokje
1 halve sinaasappelschil
1 eetlepel Picalily.
1 theelepel suiker.

Voorbereiding

·         Het gezouten vlees, ui en knoflook in stukjes snijden.

·         Ook de kip moet in hapklare brokken.

·         Was het vlees heel even.

·         Bak de stukken kip lichtbruin in een bakpan met margarine(3/4 pak)

·         Voeg de stukjes zoutvlees samen met het ui en knoflook en de tomatenpuree toe.

·         Even laten stoven met wat water erbij (kwart kopje)en het maggiblokje.

·         voeg eventueel wat zout en zw peper toe.(Andere keer weet je precies hoeveel.Nu zoals aangegeven)

·         Vlees er uit halen en de Jus die over is mengen met de Pomtayer.

·         Doe de suiker en Picalily er bij en roer alles goed doorelkaar.

Bereiding

·         Smeer het bakblik in met margarine op de bodem en wat tegen de binnenkanten.

·         Pak nu de helft van de tajermassa en spreidt dat uit over de bodem van het bakblik.

·         Leg daarop de stukken kip en zoutvlees. Goed verspreiden.

·         Hier over komt nu de andere helft van de tayer. Steek verspreidt de sinaasschillen erin.

·         Plaats het blik nu in de oven. Stand 5 of 6

·         Na 3 kwartier even kijken of alles goed bakt eventueel het bakblik even anders leggen.

·         Na 1 uur kan je kijken of de Pom gaar is. Hij moet een mooie bruine korst hebben.

·         en de binnenkant is bijna geel. Baktijd plusminus 1 uur en 15 min.

                               Pom is in Suriname en bij Surinamers een populair feestgerecht

 

                                               Eet smakelijk

                                                     Natasja

Post A Comment!

4/4/2007 - Recept

Posted by Malissa
Ik heb de pom van Natasja gegeten en de pom is zo lekker omdat het lekker is, het heeft er ook mee te maken dat Natasja altijd verse producten gebruikt zelf de tomatenpuree maakt ze zelf. Ik zelf heb dit recept ook proberen te maken maar dan is het lang niet zo lekker dan wanneer Natasja het maakt.
Permanent Link

16/6/2007 - Pom

Posted by KarelK
Ik vind het geweldig dat jullie ook pom maken.
In pom hoort zoutvlees, dat is niet van varkensvlees maar van rundvlees.

Zoutvlees is gepekeld en gekruid rundvlees. Het rundvlees wordt eerst in plakjes gesneden en daarna enige tijd gerijpt in een pekel met speciale kruidenmix. Na deze rijpingsperiode wordt het product in vacuumpakjes of in emmers verpakt. Zoutvlees is een essentiele component voor veel Surinaamse gerechten en wordt veel gebruikt in groente- en vleesgerechten.

http://www.lufo.nl/producten/zoutvlees.html

Met vriendelijke groet,

Karel
Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Met 'Pom op het menu' organiseert Imagine IC vanaf 21 mei 2007 een tentoonstelling geheel aan dit gerecht gewijd. In woord, geluid en beeld worden de geschiedenis, achtergronden, verhalen en herinneringen, die sinds jaar en dag bij dit feestgerecht horen getoond. Rondom de expositie worden een aantal activiteiten georganiseerd. Imagine IC nodigt u allemaal uit om vanaf 21 mei 2007 de tentoonstelling te komen bezoeken!
Internet: http://www.imagineic.nl
Wilt u ons uw pom recept toevertrouwen of uw persoonlijke verhaal over pom aan ons toesturen?

E-mail: g.hofman@ahk.nl

Links

? http://www.Pomophetmenu.nl
? http://www.imagineic.nl
? Home
? View my profile
? Archives
? Email Me